Contact +32 (0) 3 297 11 08 info@elev8it.be 
Volg ons

Infrastructuur

Zowel je hard- als software blijft een zeer belangrijk onderdeel van jouw bedrijfs-IT. 

On-premise of Cloud-Based? Offsite storage? Analyse van de noden en vereisten,

uittekenen van de infrastructuur, integreren, leveren,

configureren, installeren ... ELEV8IT doet dit allemaal voor jullie!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

IT infrastructuur (zowel hardware als software) blijft een belangrijk onderdeel van je interne bedrijfs-IT.

De continuïteit van je business is belangrijk, en een goede IT-infrastructuur draagt daartoe bij. De digitale wereld evolueert echter snel. Hoe ga je daarmee om? 

Je medewerkers gebruiken laptops of desktops. Een intern netwerk (bekabeld of wifi) is nodig om onderling informatie uit te wisselen en om verbinding te maken met het internet. Bedrijfsgegevens  moeten opgeslagen, beveiligd (security en back-up) en snel toegankelijk gemaakt worden.

Elev8IT heeft de kennis in huis om je als partner te begeleiden bij het ontwerp, de installatie en het beheer van je IT-infrastructuur. 

Elev8IT bekommert zich om jouw IT, zodat jij meer kan focussen op je core-business .

Count on us!

Ben je op zoek naar het beste materiaal en de beste configuratie voor je toepassingen binnen uw bedrijf maar weet je niet hoe hieraan te starten?

Wij starten met jouw noden en zorgen ervoor dat deze geïntegreerd raken op een professionele manier.

Download onze presentatie "Infrastructuur"

Servers

Het hart van je IT infrastructuur zijn natuurlijk de servers die instaan voor de verschillende bedrijfstoepassingen en gegevens die binnen je bedrijf gebruikt worden. Of deze servers fysieke, virtuele of cloud servers zijn hangt af van je specifieke eisen en noden. Ga je een server specifiek inzetten voor één enkele functie? Of ga je meerdere functies op één server plaatsen? Vragen waarbij Elev8IT je kan helpen om de juiste keuze te maken.

Fysiek

Heb je nood aan een fysieke server, dan dient er gekeken te worden naar welke processor je gaat gebruiken, hoeveel geheugen er nodig is en hoe groot de opslag dient te zijn.

Of je de server in een rack plaatst of niet bepaalt de behuizing van je server, namelijk. rack of tower model. Hierbij kijkt Elev8IT steeds naar het gehele plaatje alvorens een onderbouwde keuze te maken. 

Virtueel

Het virtualiseren van servers kan veel voordelen bieden. In plaats van heel veel fysieke servers aan te schaffen kies je voor een beperkter aantal stevige, betrouwbare en ontdubbelde fysieke servers waarop je virtuele servers plaatst. Zo maak je veel efficiënter gebruik van de aanwezige resources en ben je inherent beter beveiligd omdat virtuele machines mekaar niet beïnvloeden. Virtuele servers zijn minder afhankelijk van de hardware, zijn makkelijk te back-uppen, en zijn snel terug te zetten op een andere server in geval van problemen. Zo kan je het risico op downtime bij een probleem serieus verminderen. Elev8IT helpt je met het maken van de juiste keuze van fysieke en virtuele servers en hoe je deze best configureert om deze optimaal te laten presteren.

Cloud

Heeft je bedrijf nood aan servers die snel en flexibel moeten kunnen opgezet worden, dan zijn cloud servers hiervoor een uitstekende oplossing. Op een tiental minuten tijd kan je een server opzetten volgens je eigen vereisten. Zo snel als je de server kan opzetten, zo snel kan je hem weer stopzetten. Heb je meer processorkracht of extra geheugen nodig? Even de specificaties aanpassen en klaar is kees. Je betaalt enkel voor wat je gebruikt.

Meer en meer bedrijven kiezen voor specifieke toepassingen voor een cloud server. Elev8IT kan je adviseren in je keuze voor eigen servers of voor cloud servers.

Netwerkinfrastructuur

Elev8IT kan je helpen bij het uittekenen van de infrastructuur die nodig is om je business op een veilige en efficiënte te laten werken. Naast de nodige routers, switches, servers, virtualisatiesoftware, storage (SAN of NAS) en back-up oplossingen zorgt Elev8IT tevens voor je netwerk (bekabeld of wifi), firewall, security,… 

Firewall

Een firewall is onmisbaar om je eigen netwerk of intranet af te schermen tegen misbruik van buitenaf via het internet. 

Ongewenst verkeer bestaat bijvoorbeeld uit aanvallen van  hackers en computerkrakers , inbraken en/of uitbraken
van computervirussen, spyware, spam en denial of service attacks .

Tevens zorgt de firewall ervoor dat potentieel gevaarlijke (web)sites onbereikbaar worden voor de eigen medewerkers.

Via een intrusion detection system (IDS) en/of intrusion prevention system(IPS) worden inbraakpogingen gemeld en tegengehouden.

Elev8IT zorgt voor de installatie, de configuratie, het beheer en de opvolging van je firewall zodat je onderneming te allen tijde beveiligd is.

Routers/switches/ AP's

Om een performant netwerk te hebben is de keuze van de juiste routers en switches van cruciaal belang. Routers en switches zijn de toestellen die ervoor zorgen dat verschillende computernetwerken met mekaar verbonden kunnen worden en informatie kunnen uitwisselen. Elev8IT zorgt voor de selectie, de installatie, de configuratie, het beheer en de monitoring van je routers en switches.

 

Draadloze networking (wifi) is niet meer weg te denken in een hedendaags bedrijf. Om op een makkelijke en snelle manier je kantoor in te richten zonder een veelvoud aan kabels te moeten trekken is wifi een must. Je dient echter rekening te houden met een aantal beperkingen want de signalen gaan niet door elk materiaal. Daarom is het belangrijk om vooraf een aantal testen te doen waar de signalen voldoende sterk zijn om wifi te kunnen gebruiken. Indien nodig dienen er meerdere access points geïnstalleerd te worden om een goede dekking te bekomen. Belangrijk is om deze verschillende access points goed te laten samenwerken. Ook dient aandacht besteed te worden aan een goed centraal beheer van de verschillende access points. Elev8IT zorgt voor de selectie, de installatie, de configuratie, het beheer en de monitoring van je wifi access points.